Dobroczynny wpływ awokado na organizm człowieka

Awokado powinny jeść osoby chore na nadciśnienie oraz te, które mają stłuszczenie wątroby, jak również zaburzenia metabolizmu tłuszczów, ponieważ w awokado możemy odnaleźć bardzo dużo miedzi, która jest pomocna w normalizacji funkcji enzymatycznych wątroby, a co za tym idzie pomaga w ustępowaniu stłuszczenia. Jak widać ten mało znany i używany w przemyśle spożywczym owoc ma bardzo dobroczynny wpływ na nasz zdrowie. Ciekawostka dotycząca awokado – okazuje się, że pomimo tego, że wszyscy mówią, że jest to owoc, okazuje się, że awokado jest warzywem! Awokado bardzo pasuje do kuchni etnicznej. Wykorzystuje się je przy przyrządzaniu wegetariańskiego sushi, czy napojów mlecznych dodawanych do lodów. Awokado, a dokładnie jego skóra pomocna jest również w odrobaczaniu organizmu oraz przy rozstrojach żołądkowo – jelitowych. Jak widać, awokado jest idealnym sposobem na poprawę pracy naszego metabolizmu i zachowanie długotrwałego zdrowia. Tak więc – jedzmy jak najwięcej awokado, a będziemy żyć długo w dobrym zdrowiu.

Witaj na moim serwisie! Mam nadzieję, że strona Ci się spodoba, zamieszam tutaj wpisy dotyczące sportu i rekreacji. Zapraszam do aktywnego komentowania i likowania mojego profilu na fb.
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)