Czy to co kupujemy, faktycznie jest zdrową żywnością?

Kiedy wybieramy się na zakupy nie myślimy tak naprawdę o tym, z czego zrobione są produkty, które jemy. Nie zdajemy sobie sprawy z tego, że nasze zdrowie może być zagrożone przez konserwanty, jakimi jest obecnie faszerowana żywność. Możemy się zdziwić, że cielęca parówka, którą spożywamy od lat i jesteśmy święcie przekonani, że jest z cielęciny, wcale nie jest z niej zrobiona. Jeśli przyjrzymy się testom, okaże się, że np. serek wiejski, który podobno ma nie mieć konserwantów, te konserwanty posiada, o czym nie wiedzą konsumenci albo masło – tak naprawdę wielu producentów oszukuje swoich klientów, ponieważ zamiast tłuszczu mlecznego dodają do masła tłuszcz roślinny, który jest tańszy. Na rynku jest niewiele maseł, które posiadają co najmniej 83% tłuszczu mlecznego, i które można nazwać masłem. Większość to produkty masłopodobne. Producenci wiedzą o tym, że takich oszustw konsument nie wykryje w sklepie, bowiem można je jedynie wykryć robiąc testy w specjalnych laboratoriach. Dlatego z premedytacją oszukuje konsumentów.

Witaj na moim serwisie! Mam nadzieję, że strona Ci się spodoba, zamieszam tutaj wpisy dotyczące sportu i rekreacji. Zapraszam do aktywnego komentowania i likowania mojego profilu na fb.
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)